tiistai 21. joulukuuta 2010

Tuoksuva kylpyhuone

Olen pikkuhiljaa siirtynyt käyttämään pelkästään luonnonkosmetiikkaa, sillä en haluan iholleni mitään ylimääräistä, ja luonnonkosmetiikka rasittaa ympäristöä mahdollisimman vähän.

Monet tuotteet ovat aivan ihania, mutta usein luonnonkosmetiikassa on muuan ikävä puoli, joka on minulle aikamoinen kynnyskysymys: liian voimakas tuoksu. Olen vähän herkkä hajusteille ja tuoksuille ylipäätään, ja vaikka hajuste olisikin luonnollinen, se saattaa helposti ärsyttää tai olla muuten epämiellyttävä. Itseasiassa ongelma on ollut suurempi luonnonkosmetiikan kuin tavallisen kohdalla. Esimerkiksi kaikki tähän mennessä testaamani Dr. Hauschan voidepohjaiset meikit ja rasvat ovat osoittautuneet minulle sopimattomiksi, vaikka pidänkin sarjan värikosmetiikasta. Meikkivoide kirveli iholla ja vahva haju aiheutti päänsärkyä. Mieheni on – jos mahdollista – vieläkin herkempi, ja kommentoi usein käyttämieni voiteiden hajua. Miksi, voi miksi ei tehdä enemmän hajusteettomia tuotteita?

Kokosin tähän muutamia mainiota vartalotuotteita jotka ovat paitsi laadukkaita luottoystäviä rutikuivalle iholleni, myös miellyttävän ja miedon tuoksuisia. Olen aina rakastanut sitrushedelmiä ja marjoja, ja sen huomaa näistäkin poiminnoista.H&M on tänä keväänä yllättänyt minut iloisesti, kun löysin heidän sertifioidut kosmetiikkatuotteensa. Kermaisella Raspberry & Melon vartalovoiteella olen hellinyt ihoani suihkun jälkeen, ja tuoksu on makean marjainen mutta ei liian raskas.

Weledan Citrus Creamy Body Wash -suihkusaippua on ihanan raikas ja sopii kuivalle iholle. Olen joskus törmännyt myös aika kamaliin esanssisiin sitruunahajuihin, joten tämä oli miellyttävä tuttavuus.

Laveran Body Spa Orange Feeling -suihkugeelistä sain kätevän näytepakkauksen, ja se on pääsi ehdottomasti ostoslistalle. Tuoksuu siltä kuin olisi juuri kuorinut appelsiinin, ja tuoksu haihtuu sopivan nopeasti. Erityistä on geelimäinen koostumus joka ei tunnu yhtään kuivattavalta.

Weleda tyrni vartaloöljy tuoksuu myös hiukan appelsiinilta, ja sillä ruokin nahkaani pakkasaikaan kun epätoivo meinasi iskeä kuivan ja hysteerisesti kutisevan ihon vuoksi. Öljyjä suosittelen kovasti vartalolle.

Näiden tuotteiden INCI-listat löytät Harakanpesän Lisätietoa-linkistä. Tuotteet hintoineen löydät mm. House of Econ kosmetiikkaosaston verkkokaupoista ja H&M:stä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti