tiistai 21. joulukuuta 2010

Intialainen tomaattikeitto

Tämä on ollut bravuurini jo vuosia. Tulinen ja kevyt keitto lämmittää pakkasella, ja intialaiset mausteet antavat potkua yhdistettynä simppeliin tomaatin makuun. Keitto sopii mainiosti myös isomman porukan evääksi vaikkapa paahtoleivän tai vastapaistetun patongin kera.



INTIALAINEN TOMAATTIKEITTO

1-2 (kesä)sipulia

2 prk (800 g) luomu tomaattimurskaa (esim. Pirkka)

1 prk luomu kikherneitä (esim. GoGreen)

tuoretta tai kuivattua chiliä

tuoretta basilikaa

tuoretta korianteria

2 tl garam masalaa

2 tl kurkumaa

1 tl punaista tai vihreää currytahnaa

1 tl inkivääritahnaa

2 rkl sitruunamehua

2 rkl voita

2 tl suolaa

2 tl mustapippuria


(100 g maustamatonta tuorejuustoa)

Kuullota sipulit voissa kattilassa. Lisää joukkoon tomaattimurska ja huuhdellut säilykekikherneet. Lisää kuivatut ja tahnamaiset mausteet. Hauduta 20 minuuttia. Lisää tuoreyrtit ja tuorejuusto sekä sitruunamehu. Hauduta vielä 10 minuuttia.

Keitto toimii soseutettuna tai soseuttamatta. Meillä on sauvasekoitin rikki, joten kuvassa soppa sellaisenaan, ja tällä kertaa ilman tuorejuustoa. Kaikkia mausteita ei myöskään ole pakko laittaa, mutta chili ja intialainen mausteseos garam masala ovat tärkeimmät. Sitruunamehua tirautan melkein kaikkiin ruokiin antamaan "kulmaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti