tiistai 21. joulukuuta 2010

RemonttiKoska olemme hulluja, ryhdyimme kesällä remontoimaan muutamaa viikkoa ennen kuin pienen perheenjäsenen oli määrä tupsahtaa maailmaan – tietysti. Tämä ei varmaankaan yllätä ketään joka meidät tuntee, ainahan olemme viime tipassa kaiken kanssa.

Lapsi saa huoneen vanhasta makuuhuoneestamme, ja itse vaihdamme nykyiseen työhuoneeseen. Projekti on edelleen hiukan kesken huonekalujen osalta, vaikka itse remppa tulikin kesällä valmiiksi. Rivitalokotimme yläkerrassa on viistot katot ja huonekorkeutta 263 cm, eli ei mitenkään huikeasti, mutta sentään enemmän kuin alhaalla. Ongelmia kodissamme on tuottanut runsas määrä harrastetoimintoja yhdistettynä tiiviisiin neliöihin. Lähinnä tilaa vievät miehen musiikkipuuhat ja omat vintagehimoni ynnä molempien käsityötavarat. Meillä on liikaa rojua ja isoja mööpeleitä sekä heikohkot kiinteät varastointitilat. Klassinen ongelma siis.

Piirtelin pohjapiirrosta yläkerrasta ja huonekalujen uudesta järjestyksestä, ja samalla vahvistui haaveeni uudesta komerosta. Niinpä muutaman päivän tutkailtuamme päädyimme tilaamaan huoneen vasemmassa reunassa näkyvään syvennykseen ihan kunnollisen mittatilauskaapiston, joka on peräti 230 cm leveä. Laitan kuvia valmiista kaapista tuonnempana.

Saanko esitellä: Tässä on ystäväni Hiiri. Se on mitä mainioin vehje (paitsi että vanhemmassa mallissa on parempi otekahva). Tähän Black & Deckerin pikkuihmeeseen tuli mukana erilaisia santapapereita sekä oma säilytyslaukku.


Huoneesta poistettin pari kerrosta erilaista rumaa beigeä tapettia. Apuna oli tapetinpoistoliuosta, mutta kuulema myös laiha liisterilitku toimii. Kiviseinästä tapetti lähti isoina vuotina, mutta kipsilevyn kanssa sai tosissaan ähertää. Hiiri oli muuten todella hyvä apu kun kosteus nosti kipsilevyn pinnan "pörröiseksi", kaikkein hienoimmalla hiekkapaperilla sai tasaista jälkeä joka ei repinyt arkaa materiaalia, ja pienet tapetinriekaleetkin lähtivät samalla. Hevimmällä paperilla viimeistelin kittaukset. Olen ihan ihastunut hiirulaiseen!
Vilautan myöhemmin myös mitä tihutöitä olen tehnyt muutamille huonekaluille. Museovirasto tulee varmaan perääni...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti