tiistai 21. joulukuuta 2010

Mansikka-raparperipiirakka

Oman pihan raparperista olen keitellyt sokerin kera valmista sosetta pakkaseen piirakoita varten. Tulee kesä mieleen! Laitoin jugurttia tämän piirakan taikinaan.



MANSIKKA-RAPARPERIPIIRAKKA

Pohja

3 dl luomuvehnäjauhoja

125 g voita

1,5 dl sokeria

1 dl luonnonjugurttia

1 luomukananmuna

1/2 tl leivinjauhetta

Täyte

raparperisosetta (sokeroitua)

mansikoita

kanelia

sokeria

Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Nypi sekaan voi. Lisää kananmuna. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Ripottele pohjan päälle reilusti kanelia. Lisää mansikanpalat ja vasta niiden päälle raparperisose jotta mansikat eivät pala pinnalta uunissa. Lisää sokeria maun mukaan ja riippuen kuinka paljon raparperisoseessa on sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti