tiistai 21. joulukuuta 2010

Luomucanneloni

Teen makaroniruokia aika harvoin, mutta täysjyväpasta maistuu meilläkin. En ole enää pariin vuoteen ollut kasvissyöjä, joten metsästän kylmä-altaasta luomulihaa, ja rakastan tomaattipohjaisia juttuja. Tämä on tällaista perus arkiruokaa.

Pahoittelen kuvan laatua, piti näpsäistä puoliksi kaiveltua pataa kun ahmattina söin oman annokseni ennenkuin muistin tämän.


CANNELONI

400 g luomujauhelihaa tai liotettua soijarouhetta

5 dl täysjyväpastaa

400 g luomutomaattimurskaa

1 pieni purkki vihreitä kivettömiä oliiveja, esim. sitruunatäytteellä

4 pientä sipulia

nippu ruohosipulia

tuoretta basilikaa

2 rkl sitruunamehua

mustapippuria

3–5 rkl luomusoijakastiketta

Pinnalle

reilusti juustoraastetta

Keitä makaronit melkein kypsiksi. Pilko sipulit, ruskista jauhelihan kanssa. Sekoita kaikki ainekset pataan ja raasta pinnalle juustoa. Paista 250°C:ssa kannen alla kunnes juusto on kullanruskeaa, n. 45 minuuttia uunista riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti