perjantai 28. lokakuuta 2011

Facebook-kirppistelyä

Tämä on varmasti monille tuttu juttu, mutta minulle verrattain uusi ilmiö. Nimittäin Facebookissa tapahtuva kirpputoritoiminta, ja vielä sellainen joka on kohdennettu juuri tietyn merkin ostoon ja myyntiin.

Monet tällaiset sivustot eroavat perinteisestä nettihuutokaupasta siten, että monilla sivuilla tuotteilla on kiinteä hinta ja käyttäjät kisaavat nopeudessa. Se joka kommentoi ensin "ostan" saa tuotteen. Löytöjä voi tehdä vain olemalla oikeaan aikaan paikalla, sillä näiltä sivuilta ei voi hakea mitään, seinä täyttyy sitä mukaa kun käyttäjät lataavat kuviaan, ja kiinnostavat tuotteet painuvat nopeasti sivuilla alaspäin ja katoavat muutamassa päivässä näkyvistä. Toki joillain sivustoilla voi harjoittaa huutokauppaakin. Jokainen kirppis on määritellyt omat sääntönsä. Osalla on esimerkiksi OSTETAAN-kansio erikseen, ja siellä voi käydä ilmoittamassa kaipaamiaan tuotteita. Hinnat näillä kirppiksillä saattavat kohota aika korkeiksikin. Ostajia ja myyjiä on paljon mutta ei niin mahdottomia massoja kuin vaikkapa Huuto.netissä.

Mielenkiintoisia Facebookin kaupantekopaikkoja ovat vaikkapa nämä:

Kirpputori Po.Pitus
Lindex-kirppis
Metsolan kirpputori
Muksujen merkkituotekirppari
Ticket kirpputori

Näistä ainakin Lindexin kirppiksellä on hieno järjestelmä kokokansioineen ja ostetaan-kansioineen. Toimii! Laittelin tänään itsekin osto-ilmoituksia ainakin näistä. Toivottavasti ihan kaikkea ei löydy ettei tule bankrotti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti