lauantai 8. lokakuuta 2011

Lasagne

Paljastan lempioikopolkuni keittiössä. Se on Dolmion luomu bolognesekastike. Ei lisäaineita, luomuraaka-aineet ja täydellinen maku joka toimii tosi monen ruuan pohjana.  I just love it!

Eilen tein vihdoin jättimäisen lasagnen jonka kokkaamista olen suunnitellut kuukauden päivät kun se muka on niin työlästä. Kissan villat! Siitä olisi tullut täydellinen lasagne ellen olisi samaan aikaan yrittänyt olla täydellinen kodinhengetär. Käristin ruuan kuivaksi ja mustuneeksi samalla kun laulatin mankelia pesutuvalla. Siinä syy miksi laitan tähän kuvan vain paistamattomasta lasagnestani. Huokaus...

Noh, Harakanpoika söi kuitenkin hyvällä halulla, ja piti syödessään tuttua hyväksyvää "omnomnom"-ääntä. Ehkä se ei niin pahaa ollutkaan.




LUOMU LASAGNE

täysjyvä lasagnelevyjä
400 g luomujauhelihaa
2 prk Dolmio luomu bolognesekastiketta


Juustokastike:
5 rkl voita
9 dl luomumaitoa
1 dl luomu täysjyvävehnäjauhoja
250 g juustoraastetta
jauhettua muskottipähkinää
suolaa

Jauhelihakastike:
Ruskista jauhelihat öljyssä tai voissa, lisää tomaattikastike ja kiehauta 5 min.

Juustokastike
Sulata rasva ja sekoita lisää siihen jauhot.
Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen (ei kannata käyttää vispilää, sillä sen puhdistaminen on vaikeaa).
Kun maito alkaa kiehua, lisää mausteet (mustapippuri, suola ja muskotti) ja 2/3 juustoraasteesta maitoon. Sekoita edelleen reippaasti kunnes juusto on sulanut. Ota kastike pois liedeltä.

Voitele vuoka tai laita vuuan pohjalle leivinpaperia. Lado pohjalle lasagnelevyt, kaada päälle puolet tomaattikastikkeesta ja sen päälle ohut kerros juustokastiketta. Lisää lasagnelevyjä kunnes edellinen kerros on peittynyt. Lisää loput tomaattikastikkeesta ja juustokastiketta. Jos astiasi ei ole kovin laakea, voi tehdä kolmekin kerrosta. Lopuksi kruunaa komeus vielä lasagnelevykerroksella ja reilulla kerroksella juustokastiketta, sirottele loput juustoraasteesta päälle.
Paista noin 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Jos haluat tehdä tomaattikastikkeen itse, voit tehdä sen näin:
1 valkosipulinkynsi
2 prk tomaattimurskaa
tuoretta basilikaa
2 sipulia
mustapippuria
chiliä
1,5 tl sormisuolaa
öljyä


Älä mene mankeloimaan kun paistat lasagnea, vaan ota se pois uunista ajoissa kun juusto on sulaa ja lasagne kauniin kullanruskea.




1 kommentti: