perjantai 23. maaliskuuta 2012

Juhlat savunieriälle ja keväälle

Meillä on niistetty yli kaksi viikkoa. Tänään saimme vihdoin kutsuttua ystäviä kylään, saunakin lämmitettiin. Ylitin itseni ja kokeilin uutta: ostin savustuspussin ja kokonaisen kalan, mulkosilmäisen nieriän. Siitä tuli taivaallista, eikä oikeastaan tarvinnut tehdä mitään, kunhan paistoin ja lopuksi hiukan suolaa ja sitruunaa.








Eilen tein päätöksen: ryhdyn karppaamaan. Siitä seuraavassa postauksessa enemmän. Tässä kuitenkin illan herkut:


SAVUNIERIÄ UUNISSA

Kokonainen perattu nieriä
Savustuspussi uunille

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita kala savustuspussiin ja uunipellille.
2. Paista kalaa aluksi 15 minuuttia 250 asteessa. Pienennä sitten lämpö 175 asteeseen ja paista vielä puolisen tuntia.
3. Ota kala uunista, revi pussin päälimmäinen puoli pois ja käännä pussin reunat "kulhoksi" etteivät nesteet valu pöydälle.
4. Ripottele kalan päälle ja sisälle hiukan suolaa ja sitruunamehua.


KUKKAKAALIMUUSI

2 pientä kukkakaalia
50 g voita
1 sipuli
suolaa
sitruunamehua
mustapippuria
2 dl vettä
2 rkl mantelijauhetta

1. Huuhdo kukkakaalit ja paloittele ne ja sipulit kattilaan.
2. Lisää voi ja kuullota kasviksia. Anna pehmentyä rielusti.
3. Kaada katilaan vettä vähän kerrallaan. Hauduta kasvikset pehmeiksi ja mausta suolalla ja pippurila.
4. Soseuta kukkakaalimuusi ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle mantelijauhetta ja laita vielä vartiksi 225 asteiseen uuniin saamaan väriä.
5. Tarjoile lisäkkeenä perunan tapaan.

Muusi oli kuvien ottohetkellä uunissa. Salaatti on valkokaaliversio tämän postauksen salaatista (ilman hunajaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti