maanantai 26. maaliskuuta 2012

Munakoisolasagne karppaajalle



KUVA: Fit. Healthy. Whole.


Nyt tulee lemppari karppausreseptini.


MUNAKOISOLASAGNE KARPPAAJALLE
100 g sisältää 85 kcal, 7,9 g proteiinia, 2,9 g hiilihydraattia, 4,8 g rasvaa.


400 g munakoisoa
400 g luomutomaattimurskaa
400 g naudan luomujauhelihaa
200 g fetaa (Apetina laktoositon)
10 g kookosöljyä
1 iso sipuli
nippu tuoretta basilikaa
mustapippuria
chiliä
sormisuolaa
parmesaania
  1.  Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi, levitä talouspaperin päälle, ripottele suolaa ja anna "itkeä".
  2. Pyyhi talouspaperilla ylimääräinen suola ja pintaan noussut neste munakoisoista. 
  3. Paahda munakoisoja hetken aikaa kuivalla pannulla. Ota ne odottamaan lautaselle.
  4. Paista jauhelihat ja sipuli kookosöljyssä pannulla, lisää tomaattimurska.
  5. Mausta pikkuripauksella suolaa, chilillä, mustapippurilla ja tuoreella basilikalla.
  6. Lisää feta isoina muruina ja ota jauhelihakastike pois pannulta.
  7. Lado munakoisot kerroksesi uunipadan pohjalle, levitä jauhelihakastiketta päälle.
  8. Lado uusi kerros munakoisoja ja kastiketta, jatka loppuun asti kunnes päällimäiseksi jää kerros kastiketta.
  9. Paista 225 asteessa noin 45 minuuttia.
  10. Ripottele päälle parmesaanilastuja kun ruoka tulee uunista. 
(Luonnollisesti jauhelihan voi jättää poiskin, jolloin tästä tulee kasvisversio. Proteiinin ja rasvan määrä putoavat silloin noin kolmeen gramaan.)

VINKKI
Voit kokeilla laittaa ennen viimeistä munakoisokerrosta pienisiivuista meetvurstia tai chorizomakkaraviipaleita, se antaa mukavan maun. 

EDIT
Pahoittelut, ohjeeseen oli lipsahtanut aika radikaaleja mittavirheitä, kookosöljyn ja tomaattimurskan määrät korjattu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti