tiistai 20. maaliskuuta 2012

Pikaruokaa luomuna

Tänään löysin K-Supermarketista kiinnostavan tuotteen. Luomuvalmistaja Ürtekram on tehnyt sarjan ateria-aineksia, joihin lisätään lihat ja vihannekset. Piti kokeilla, vaikka konsepti tuntui aika hassulta. Koska olin nälkäinen ja kiireinen marssin pakastewokkivihannesosastolle ja nappasin matkalla pakkauksen lihasuikaleita mukaan. Mutta mitä sinne ateriapakettiin sitten oikein jää – liki viiden euron hintaan – kun kaikki perusainekset piti ostaa erikseen?


No katsotaanpa. Pussillinen riisiä, pussi rusinoita ja pussillinen mausteita. Mitä ihmettä? Aluksi tunsin itseni petetyksi. En edes käyttänyt paketin riisiä sillä sitä olisi pitänyt keittää 30 minuuttia. Laitoin sen sijaan täysjyväpikariisit porisemaan, paistoin lihat ja kasvikset ja nakkasin mausteseoksen ja rusinat pannulle.

Mutta mutta, tulin lopulta kokanneeksi aikamoisen määrän ruokaa ja kun maistoin sitä, totesin sen olevan oikein hyvää. Koko ateriaan meni 20 minuuttia haudutuksineen, ja laskeskelin että selvisin lystistä noin kymmenellä eurolla. En olisi ikinä osannut itse loihtia yhtä herkullista marokkolaista makua pataani, ja mausteet riittivät ainakin taaperolle sopivan vahvuiseen ruokaan hyvin, vaikka kolminkertaistin vihannesten määrän. (Tyypillistä minulle, edes ensimmäisellä kerralla en voi noudattaa ohjeita. Kai sitä pitää ihmisen jossain saada kapinoida, edes omassa keittiössään!)


Kuinka selvitä viikon ruokapolitiikasta kunnialla? Itse tykkään laittaa kerralla ruokaa pataljoonalle, ja useimmiten useampaa sorttia. Tänään padan kaverina porisi kalakeitto.


Puolitoistavuotias pikku-ukko on ihan viime päivinä ruvennut leikkimään kuvitteluleikkejä. Tässä valmistuu rusinasoppaa joka on "kuumaa". Hellanlevyjä pikkukokki "painaa, piip piip piip" kuten äitikin piippavassa keittiössämme, ja välillä tietysti hörpittiin mukista ja maistettiin lusikalla. Myös muovieläimet ovat ruvenneet hommaamaan kaikenlaista, ja kuormuri menee aina "kauppaan". Tänään lapsi kaivoi kaapista kameran valotusmittarin, nimesi sen päättäväisesti "lelu" ja sanoi että "leikkii" sillä. Jep jep.

Päivän hilpein sana oli silti "antenni".


I tested Ürtekram´s instant meal. The result was tasty but it was strange that I actually had to add both meat and vegetables, in the package there was only rice, some raisins and spices.


Boy has actually learned to play.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti