keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Mamma kuntoon -projekti, osa 5: Vatsalihakset

Viime aikoina olen skarpannut aikalailla syömisteni kanssa, ja liikkeellekin olen päässyt ihan mukavasti paitsi hiihtoladuilla myös kävelemällä joka päivä yhteensä noin 50 minuttia työmatkojani. Toivotaan että reippaus tuottaisi vihdoin jonkilaista tulosta silavan sulamisen muodossa, kunto tuntuisi jo hitusen kohentuneen.

Tänään ilmestyneessä FIT-lehdessä on vatsatreeni, jonka ensimmäinen liike vaikuttaa tutulta. Tätä pilateksessa oppimaani harjoitusta olen tehnyt nyt päivittäin. Parasta siinä on se, että treenata voi ihan missä vain, ja liike osuu juuri raskauden löpsäyttämään alavatsaan. Tämä on nyt testissä kotitreenin lisäksi. Meillä on Harakanpojan kanssa ikioma kotijumppa, josta lisää myöhemmin.

Mutta tässä siis FITin imuri nyt ensin. Kuvan tytöllä  on muuten puolivuotias vauva.


Entisaikojen kehonrakentajien suosikkiliikkellä kurot uumaasi pienemmäksi nopeammin kuin uskotkaan.
  • Seiso ryhdikkäässä asennossa ja ime vatsalihaksia kohti selkärankaa. Kuvittele, että sinun pitää saada kireät farkut vyötärön kohdalta kiinni.
  • Jännitä myös pinnallisia lihaksia, sillä pelkkä kevyt alavatsapito ei riitä aktivoimaan koko vatsalihaskorsettia.
  • Ylläpidä jännitystä 5 sekuntia ja toista liike 5–10 kertaa.
  • Liike on kokonaisvaltainen mutta tuntuu erityisesti alavatsassa.
TEKSTI Timo Haikarainen
KUVAT Fabian Björk

Itse olen tehnyt liikettä kerralla 25–50 kertaa jos en ole sillä hetkellä ehtinyt muuta, bussimatkat tai vaikka kokkailuhetket ovat hyvää aikaa treenille. Lisäisin tähän että lantionpohjan lihakset pitää aktivoida liikkeessä tiukasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti