sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Thai-kalasoppa ja mantelisalaatti

Illanistujaiset lauantaina kera kuuden aikuisen ja neljän lapsen. Tällaista kokkailin tällä kertaa, reseptit ihan omasta päästäni, vaikkakin sopan pohja oli sovellettuna Korianteria ja Sitruunaruohoa -kirjasta, Sieni-sitruunaruoho-chilikeitto... Nyt siitä tulikin kalasoppa kookoksella.

Pahoittelut että sopasta en saanut julkaisukelpoista kuvaa ensinkään, ja salaatistakin tuli vähän tunkkainen otos. Se on tämä talvivalo tällaista...



KALA-KATKARAPUKEITTO THAIMAALAISITTAIN

12 dl vettä
1 iso sipuli hienonnettuna
1 iso porkkana paloina
1 palsternakka paloina
1 tl kokonaisia mustapippureita
200 g pakasteseitä tai tuoretta vaalea kalaa
1 1/2 dl pakastekatkarapuja
2 tl currytahnaa
8 cm sitruunaruohon vartta
3 kaffirlimetinlehteä
3rkl sitruuna- tai limettimehua
1-2 kokonaista pikkuchiliä
reilusti tummaa soijakastiketta
1 tl sokeria
1 prk herkkusieniä tai 100 g tuoreita herkkusieniä
1–2 puolikypsää tomaattia lohkoina
nippu tuotetta korianteria
2 dl kookoskermaa

1. Pane isoon kattilaan vesi, sipuli, porkkana, palsternakka, mustapippurit, currytahna, sokeri, chili ja kaffirlimetinlehdet.
2. Murskaa sitruunaruohoa kevyesti ja leikkaa muutamaan osaan. Lisää kattilaan.
3. Keitä aineksia n. 30 minuuttia.
4. Lisää kala, katkaravut, sienet, tomaatit, korianteri, sitruunamehu ja kookoskerma ja hauduta vielä 15 minuuttia.
5. Tarkista maku. Tarjoile salaatin, leivän ja aasialaisen vaalean oluen kera.




MANTELI-KUKKAKAALISALAATTI

3–4 rkl voita
1/2 dl kokonaisia manteleita
1 pieni kukkakaali
1 pieni sipuli
1 appelsiini
1 avokado
2-3 kananmunaa
2 rkl hunajaa
lehtisalaatti
kurkkua
mustapippuria
sormisuolaa
sitruunamehua
tuoretta korianteria
balsamiviinietikkaa
öljyä

1. Sulata kasarissa voi, paahda siinä mantelit, kuullota sipulit. Laita mantelit ja sipulit kulhoon.
2. Pyörittele kasarissa kukkakaalit hiukan pehmeiksi voissa ja hunajassa.
2. Lado kaikki ainekset salaatinlehtipedille. Viimeiseksi loraus etikkaa, reilusti sitruunamehua, ripaus öljyä, pinnalle mustapippuria, sormisuolaa ja tuoreita korinanterinlehtiä.

Erityisesti salaatti oli iloinen yllätys, söin vielä iltapalalaksi viimeiset muruset!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti