sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Hiihtämään!

Isi löysi roskalavalta pienet vanhat puusukset. Alunperin niistä piti tulla vain koristeet, mutta vanhukset pääsivätkin ihan oikeaan käyttöön vielä. "Hiitää!" sanoo poika 1 vee 5 kk aina kun näkee sivakat. No, hiihdetään vaan!Talvivarusteista sen verran, että meillä oli kamala show kypärämyssyn, pipon ja hanskojen kanssa alkutalvesta. Pojan pää on tyypillinen sektiovauvan leveä tasapää, kaikki hatut tuppaavat valumaan silmille, ja hermohan meidän liekinheittimeltä meni. Ainoa toimiva kypärämyssy löytyi Ruskovillalta. Ostin sitten sekä silkkisen että merinovillaisen. Kalliitahan ne ovat, mutta käytettynä saa edes vähän halvemmalla. Säilyttävät myös arvonsa todella hyvin, ja kuosinsakin.

Pitkän taistelun jälkeen sain huudettua käyttämättömän PoPin tupsulakin Facebookin kirpparilta. Jouduin pulittamaan paljon enemmän kuin kaupassa, hattu on niin suosittu ja jo viime keväänä isot koot mustasta väristä loppu. Mutta en ole katunut hetkeäkään, pipo pysyy pois silmiltä, materiaalissa puolet villaa ja vuori on wind fleeceä. Hikikallen pää ei ole montaa kertaa ollut liian kuuma.

Ticketin haalariin en ole ollut 100 % tyytyväinen, sillä vaikka siinä on kivat yksityiskohdat ja ihana kangas, leikkaus on mielestäni kamalan leveä ja säkkimäinen. Miksi vyötärökiristys ei tule eteen saakka? Tämähän on se vanhempi irrotettavalla vuorilla varustettu malli, mikä sinänsä on kätevää, mutta näin talviversiona haalari on turhankin muhkea etenkin hihansuista hanskojen pukemista ajatellen, ja kun hihakumpparit ovat tiukat, hanskoja on allekin vaikea saada. Kävelemään opetteleva lapsi kompuroi syksyllä leveään pukuun ja taas linnut tippuivat puista kun hermo meni. Nyt kun puku on viittä vaille pieni (eli ei puhettakaan että menisi vielä koko kevään ilman vuorta) se vihdoin istuu jotenkuten. Poika on lyhytraajainen ja pitkäselkäinen eikä mikään erityisen kapea. Nyt noin 84 senttiselle lapselle Ticketin 80 cm haalari menee vielä ja lahkeet ovat jopa reilut, haaroista kinnaa vähän. Mitään käytönjälkiä en kankaassa ole vieläkään huomannut, siitä täysi kymppi.

Hanskat ovat vieläkin ongelma. Nyt on käytössä ReimaTecin hopealangalla varustetut rukkaset jotka saa jotenkuten käteen kun lapsi osaa jo vähän itsekin auttaa, ja ne pysyvätkin ihan hyvin, mitä nyt peukkukolo on vähän liian pitkä. Mutta alustumppuja emme ole alle saaneet taiteiltua, ja lapsen näpit ovat usein kylmät. Syksyllä armastin PoPin vetoketjullisia ohuita toppahanskoja koska ne olivat ainoat joissa pieni peukalo pysyi paikoillaan ja pikku-ukko sai tartuttua tavaroihin. Talvihanskojen kanssa ei lapio tahdo pysyä kädessä.


Jos voit suositella ensi talveksi täydellisiä toppahanskoja, otan kiitollisuudella vinkit vastaan. Peukku on meillä se ongelman ydin. Äitiinsä tullut töppöjälka ja -peukalo... <3

Ps. Tänä viikonloppuna pääsin vihdoin itsekin ladulle, ja olipahan ihanaa!

3 kommenttia:

 1. Ootko kokeillut ManyMonthsin merinovillaista kypärämyssyä? Jos et niin suosittelen. Meillä tykätään jopa enemmän mitä aikoinaan Ruskovillasta. :)
  Suloinen poika, hattu myös ihana. Meilläkin on tuo hattu, tosin alkaa olee pieni, mutta tupsu on karkuteillä, ja sekös harmittaa!

  VastaaPoista
 2. Meillä pikku tumpelosormi saa parhaiten touhuiltua rasavillin peukalopoteilla, ja on muuten lämpimät!! Alle vielä ruskovillan silkkilapaset, ni pysyy lämpimänä vaikka auton tankissa diesel jäätyy :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos jadorelle ja KyläLuudalle vinkeistä, kumpikin merkki minulle vielä tuntematon, mutta kokeiltava on.

  Olisi kiva kuulla mielipiteitä myös Molo Kidsin puvuista ja hanskoista. Ostin nyt ekaa kertaa uudet kevätvarusteet siltä merkiltä, ja harkitsen talvipukua ja mahdollisesti hanskoja myös ensi talveksi.

  VastaaPoista