lauantai 18. helmikuuta 2012

Me&i-kutsut

Olimme pikku-ukon kanssa tässä jonkin aikaa sitten ekaa kertaa Me&i lastenvaatekutsuilla ihanan työkaverini luona. Olen tykästynyt merkkiin aika tavalla ihan vain siitä syystä että vaatteet loistavat laadullaan, ja joukossa on paljon kivoja kuoseja. En ole kertaakaan pettynyt merkin vaatteiden kuntoon ostaessani niitä käytettyinä, ja jälleenmyyntiarvo on huippuhyvä.

Kutsuilla selvisi syykin hyvään laatuun (ja melko korkeaan hintaan): vaatteet tehdään kampapuuvillasta, joka on loistomateriaali jos ei kaipaa pesunukkaa. Kuidun päät eivät nouse pystyyn pesussa. Me&i:n käyttämät värit ovat ympäristöystävällisiä, Ökotex-sertifioituja ja mikä parasta, vaatteet suunnitellaan ja ommellaan Euroopassa. Pienimpien vaatteet ovat luomupuuvillaa, harmi että kaikki isompien eivät. Laadun takia kierrätettävyys on kuitenkin niin hyvä että en pode kovin huonoa omaatuntoa materiaalista.

Me&i:n pesemisestä sen verran, että vaatteet kannattaa pestä sen mukaan minkä väristä kangasta on käytetty – sehän selviää kääntämällä vaate nurin. Eli vaikka vaate on painettu tummalla mutta kangas on valkoinen, se kuuluu vaaleaan koneelliseen. Valmistaja lupaa että värjäytymiä ei tapahdu, ja vaaleat kuviot pysyvät näin kirkkaina. Otanpa opikseni...

Tällaisia vaatteita odottaa postissa noutoaan... Vaikka lapsi on kesällä alle 2 vuotias, otin kaikki vaatteet koossa 98 cm. Sovitettaessa totesin näiden olevan melko kapeaa mallia. Shortsit ovat vielä ensi kesänä pikemminkin caprit, mutta pienempi koko olisi kinnannut helposti vyötäröstä. Pitkiä housuja en voinut ajatellakaan, puntit olivat sen verran pitkät.

Päätin että tuo valloittava nappitakki on unisex-malli.

Ps. Kiitoksia emännälle ja koko porukalle seurasta ja herkuista!

2 kommenttia:

  1. Hehheh,

    no nyt on paketti saatu kotiin. Aika pitkiä mekkojahan nuo paidat olivat, menevät ehkä vielä vuoden päästä keväällä, mutta leveydestä eivät olleet mitenkään telttoja nytkään. Huvittavimmat olivat kuitenkin ne "shortsit": menevät nyt ihan täysillä täyspitkinä verkkareina jos kumpparia vähän kiristää. Me&i:n housumitoitus ei ihan stemmaa meidän ipanan jalkojen mittaan. No, ehkä vuonna 2013 näistä saadaan sitten ne caprit. Sjortseja tuskin koskaan.

    VastaaPoista
  2. Itsekin olen tykästynyt me&i vaatteisiin.Vaikka hinta kirpaisee tälläiselle kirppari hintaiselle, vaatteet tuntuvat kestävän todella hyviä. Suosittelen minäkin!

    VastaaPoista