keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kotihirviöitä / Wild Things at Home

Sinä iltana Maxilla oli susipukunsa yllään,
ja hän teki kepposta yhtä ja toista
ja kaikenmoista.
Äiti sanoi: "SENKIN HIRVIÖ!"
ja Max sanoi: "MINÄ SYÖN SINUT!"
ja siitä hyvästä hän sai mennä ilman illallista nukkumaan. 
...

Hän tuijotti silmää räpäyttämättä niiden keltaisiin silmiin
ja ne pelkäsivät ja sanoivat,
että hän oli hirmuisin kaikista hirviöistä,
ja ne tekivät hänestä hirviöiden kuninkaan.

Maurice Sendak, Hassut hurjat hirviöt (Where the Wild Things Are)Toivottavasti tästä tulee tämänkin pienen lempikirja. Isille se on tärkeä.

Yli kuukauden ovat pojat olleet kotimiehinä. Hyvältähän se on maistunut molemmille, vastassa on yleensä iloinen pikku-ukko riemunkiljahduksineen, eilen tuo huusi "Äiti, KIVAA!" kun tulin kotiin. Aamulla vilkuttaa vinhasti ja sanoo "Heippa!" Tänään meillä kotona oli ollut muskari kun varsinainen muskari on hiihtolomalla. Pari kaveriakin saatiin mukaan.

Meillä on miehen kanssa sellainen työnjako, että mies hoitaa lapsen ja on siivousvastaava, minä teen ruokia meille kaikille ja pyykkään, kumpikin käy kaupassa. Huomasin että kun itse yritin tehdä kaikkia kolmea ensin mainittua ja mies teki iltaisinkin joskus töitä, koti oli usein aika kaaos, aika ei vain riittänyt. Niinpä päätimme että nyt pitää siivon olla parempi mutta tasataan vähän kotitöitä, ja näin on tehty. Tuntuu toimivan, ja suht siistiin kotiin on mukava tulla.

Parisuhteelle uudet roolit ovat tehneet hyvää, olen yllättänyt itseni sillä etten ole kauheasti yrittänyt hallinnoida kotielämää. Joskus on tehnyt tiukkaa kestää se että nyt mies tietää paremmin missä mennään, ja näkee ja kuulee ensimmäisenä uudet jutut. Niin ne asiat muuttuvat.

Tänään pyöräytin töistä tultuani sopat huomiseksi ja poika seurasi syöttötuolista kokkailua, esittelin hänelle samalla purjon, tuumasi että "vahvaa" kun piti maistaa raakana.


This is the Daddy´s favourite book. They have been doing good at home, father and son. Today they had a music playschool here for some friends.

It´s been good to see how my husband is enjoying being home. He takes good care of the boy and the house. We made a deal: I still cook and do the laundry because it´s easier for me, but the rest of the house holding must be done better than it was at my time. That has been working.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti