maanantai 13. huhtikuuta 2015

Ekologista kivaa tekemistä

Harakanpoika on muovailuvahafriikki. Nimenomaan räjäytyksien, tursotuksien ja kaiken maailman hurjien tapahtumien leikkiminen on se juttu, äidille jää hahmojen värkkääminen, ja yleensä niiden päälle putoaa heti vähintään meteoriitti.

Ekokiva on uusi pelkästään ekologisia leluja ja askartelujuttuja myyvä verkkokauppa. Saimme sieltä testiin muovailijan unelmavekottimen, muovailuvahan pursotinlaitteen sekä ekologista muovailusavea.

Muovailusavi on tehty kokonaan luonnonmateriaaleista, siinä on paljon suolaa joten ei kannata maistella, vaikka se myrkytöntä onkin. Saven koostumus on pehmeämpi kuin tavallisen muovailuvahan, ja tuoksu on jännän makea. Hahmojen muovailu on ehkä hitusen vaikeampaa kuin tavallisella vahalla koostumuksen vuoksi. Savesta jää askartelupaikkaan pieniä murusia, jotka kuivuvat rapeiksi helposti, savi ei kuivu leikkiessä mutta se on syytä muistaa sulkea tiiviisiin purkkeihin leikin jälkeen. Pakkaus on valmistettu kokonaan kierrätyspahvista, ja muovipurkit ja muoviosat 67 % kierrätysmuovista. Tuote on valmistettu Hollannissa.En arvannut MITEN mahtava tämä onkaan Harakanpojan mielestä, mutta hihkuminen on ollut sen tasoista että ilmeisesti tuote osui ja upposi: "VAAAUUU, kato, äiti, miten kauniit värit!!! Miten upeita muotoja! Ihana lötsköpötskö. Hei, kato, pinkkiä spaghettia! Tämä on ihan supermakee! KATO, tää pitää kyllä laittaa Facebookiin! Ehdinkö mä aamulla leikkii taas muovailuvahalla?"
Muovailusaven litistyskoneessa on kaksi kuviolevyä joissa kummassakin viisi eri muotoista aukkoa. Sillä saa pursotettuja hienoja sateenkaarenvärisiä pötkylöitä, värit sekoittuvat paljon kauniimmin kuin tavallisella muovailuvahalla, vaikka useamman muovailusession jälkeen lopputulos onkin toki perinteisen ruskea.

Ekokivan tuotevalikoima on hurjan laaja, kannattaa kurkata, klik klik. Testaamme vielä toisenkin, ihan eri tyyppisen ja monimutkaisemman lelun. Palataan asiaan!

Muovailusavipakkaus ja kone saatiin bloginäkyvyyteen koeajoa varten.

1 kommentti:

  1. Meillä on myös tämä setti, tosi tykätty ja paljon on käytössä! Tuo "litistyskone" on pojista hauska :D

    VastaaPoista