keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Mama Mango esittäytyy


Sain testattavaksi kiinnostavan kotimaisen uutuuskosmetiikkasarjan tuotteita. Reilun kaupan edistämisyhdistys ja Ole Hyvä Luonnontuote julkistivat Mama Mango -kosmetiikkasarjan, jossa on käytetty Reilun kaupan raaka-aineita, Reilun kaupan mangoa, Reilun kaupan oliiviöljyä ja Reilun kaupan sokeria. Tuotteet tulevat myyntiin ekokauppoihin ympäri Suomea.

Reilun kaupan kosmetiikassa käytetään niin paljon Reilu kauppa -sertifioituja raaka-aineita kuin mahdollista. Kosmetiikkatuotteissa käytettävät monet luonnolliset raaka-aineet viljellään kehitysmaissa, joissa raaka-aineiden tuotantoon liittyy yleensä suuria ongelmia, kuten lapsityövoiman hyväksikäyttöä ja alhaisia palkkoja. Reilun kaupan raaka-aineiden käyttö parantaa tuottajien hyvinvointia, ja myös ympäristönäkökulmat huomioidaan.

Reilun kaupan järjestelmässä viljelijät saavat tuotteistaan kestävän tuotannon kustannukset kattavan korvauksen. Lisäksi heille maksetaan Reilun kaupan lisää, jonka tuottajayhteisö voi sijoittaa koko yhteisöä hyödyntäviin projekteihin, kuten terveysasemien ja koulujen rakentamiseen. Reilun kaupan tiloilla lapsityövoiman hyväksikäyttö on kielletty ja tuotannossa noudatetaan tiukkoja ympäristökriteereitä.

TUOTTEET TESTISSÄ
Mama Mango -sarjan pakkaukset ovat minusta yksinkertaisen kauniit, etiketit pelaavat pelkillä väreillä ja typografialla. Alumiinikantiset purnukat viehättävät, ja muovipakkaukset ovat sopivan pieniä (100 ja 150 ml) vaikkapa matkalle mukaan otettaviksi.

Aloitan päiväni kuorintavoiteella. Tuoksu on imelä ja vahva, tulee mieleen kookos. Tuotteen koostumus on yllättävän hyytelömäinen ja vetinen, kuorintarakeita tuntuu olevan liian vähän. Kaipaan rouheampaa rakennetta kuorintavoiteelta, enkä ihan vakuutu tästä.

Sen sijaan vartalovoi on ihana, ei liian tahmainen mutta selvästi täyteläinen ja tehokosteuttava, ei tosin ihan ehkä vastaa käsitystäni vartalovoista, koska on astetta kevyempi. Tuote imeytyy hyvin ja greipin tuoksu on herkullinen ja raikas. Nam!

Myös käsivoide on miellyttävä, tuoksuu samalta kuin vartalovoi ja kosteuttaa hyvin. Tätä tekee mieli sipaista käsiin aamulla ja tuoksutella päivä käyntiin sitruksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti