sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Vegaaninen ruispiirakka

Harakanpojalla saattaa olla maitoallergia, joten minä olen nyt sitten maidottomalla kuurilla. Vaan eipä hätää, ylitin itseni ja sävelsin perjantaisiin illanistujaisiin maistuvan kasvispiirakan ilman juustoa. Sopii vaikka vegaanille, eikä piirakassa ole hiivaa. Pohja toimii mainiosti myös muiden suolaisten täytteiden kanssa.



KASVISPIIRAKKA RUISPOHJALLA
Pohja:
2 dl luomuruisjauhoja
2 dl luomuvehnäjauhoja
1 dl kauramaitoa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2–1 dl vettä


Sekoita jauhot ja suola keskenään, nypi sekaan öljy ja nesteet. Voitele ja jauhota piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan.

Täyte:
2 rkl pinjansiemeniä
200 g tomaattimurskaa
1/2 kesäkurpitsa

1/2 sipuli tai purjoa
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
herkkusieniä
paprikaa

rucolaa

Paahda pinjansiemenet kuivassa pannussa, lisää öljyä ja paista pilkottu kesäkurpitsa, sipuli, paprika ja herkkusienet. Lisää tomaattimurska ja aurinkokuivatut tomaatit. Kaada täyte piirakan päälle ja paista kunnes taikina on melkein kypsää (n. 30 min 225°). Lisää pinnalle rucolan lehtiä ja paista vielä 5–8 minuuttia.

1 kommentti:

  1. nam nam! Hyvän näköistä! Täytyykin tänään kokeilla ;-)

    VastaaPoista