maanantai 3. tammikuuta 2011

Uuden vuoden ajatuksia


Joulun alla haluan kodin järjestykseen edes päällisin puolin, ja muutenkin asiat jotenkin mallilleen jos mahdollista. Ilmeisesti alitajuisesti pyrin viikkaamaan vanhan vuoden kunnialla pakettiin ja toivottamaan uuden vuoden tervetulleksi ikäänkuin hitusen puhtaammalta pöydältä. En siis voi kuvitellakaan noudattavani mitään "himmennä valoja ja jätä joulusiivous sikseen" -ohjeita. En tahdo. Käytännön elämässä tämä johtaa yleensä aatonaaton perinteiseksi muodostuneeseen yöimurointiin ja ärhäkkään joulustressiin. Vitsailemme mieheni kanssa joka vuosi marras-joulukuun taitteessa kuinka laitamme kaiken ajoissa kuntoon ja sitten vietämme hämärän hyssyä villasukat jalassa hiippaillen. Tämä ei tietenkään koskaan ole toteutunut, eikä kai tule toteutumaan. Se kuuluu meidän perheen vuoden vaihteen perinteisiin, ja olen sen jo tavallaan hyväksynyt.

Olen myös paatunut uuden vuoden lupaaja. Uusi vuosi on minulle jotenkin tärkeä saumakohta elämässä, se sisältää illuusion uudistumisesta ja paremmaksi muuttumisesta. Tiedän että todellisuudessa astun seuraavaan vuoteen täsmälleen samana ihmisenä kuin ennenkin, mutta minusta on mukavaa ja tärkeää välillä pysähtyä katsomaan taaksepäin ja samalla ynnätä tavoitteet lähitulevaisuudelle. Sekä tietysti iloita asioista jotka ovat loksahtaneet elämässä kohdilleen, niitä kun on paljon.


Täten siis, hyvät, lukijat, lupaukseni vuodelle 2011:
  1. Pyrin olemaan kiltimpi rakkailleni, antamaan enemmän omaa tilaa ja pitämään useammin omat pienet harmini itselläni sekä olemaan takertumatta epäolennaisuuksiin.
  2. Annan lapselleni enemmän aikaa, keskityn yhdessä touhuamiseen paremmin.
  3. Nyt on vihdoin aika ryhtyä jälleen liikkumaan, ipana on neljä kuukautta vanha ja mamma on rapakunnossa. Esimerkiksi minilattaritunnit houkuttelisivat kovasti. Myös suksille halajan heti kun flunssani hellittää. Haluaisin pian mahtua vanhoihin vaatteisiini taas, minulla on ikävä hamosiani.
  4. Kokkaan vähemmän lihaa. Nykyinen luomujauhelihaa joka toinen päivä ja kassilohta muina päivinä -meininki ei vain ole kestävää toimintaa. Kuitenkin olin 15 vuotta kokonaan ilman lihaa, joten luulisi minun osaavan laittaa kasvisruokia edelleen.
  5. Yritän pitää kotia vähän paremmassa järjestyksessä. Olen toivoton sottapytty, mutta stressaannun silti sekamelskasta ja muutun ikäväksi ihmiseksi.
  6. Laiskottelen hyvällä omallatunnolla ja puuhastelen säännöllisesti jotain mukavaa.
  7. Järjestän valokuvat.
Siinäpä se. Aika tavallisilla asioilla mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti