lauantai 14. heinäkuuta 2012

Armaan synttärikakku

Kehittelin vähähiilarisemman juustokakun, ei nyt suorastaan karppaajalle, mutta hiilaritietoiselle. Tykkäsin kun jätin mantelit aika isoiksi muruiksi.



MANTELIPOHJAINEN
SITRUUNA-MANSIKKA-JUUSTOKAKKU

Pohja
1 dl mantelijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
85 g voita
100 g manteleita
2 kananmunaa
1/3 dl sokeria
4 tl steviaa
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Täyte
2 dl kuohukermaa
2 munanvalkuaista
4 tl steviaa
200 g Valion laktoositonta sitruunatuorejuustoa
200 g turkkilaista jugurttia
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Pinnalle
Tuoreita mansikoita


1. Sulata voi.
2. Rouhi mantelit mutta jätä rouhe karkeaksi.
3. Sekoita pohjan ainekset keskenään.
4. Voitele 24 cm irtopohjakakkuvuoka ja painele taikina vuokaan. Paista kullanruskeaksi 225°C:ssa. Irrota pohja lautaselle kun se on jäähtynyt.

5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
6. Vatkaa toisessa astiassa kerma vaahdoksi.
7. Yhdistä muna- ja kermavaahdot varovasti. Lisää loput ainekset täytteeseen.
8. Kohmeta kakkua pakastimessa n. 1 h.
9. Koristele kakku mansikoilla ja nauti hyvässä seurassa.

Sitruunatuorejuusto oli vähän hassua, yllättävän makeaa, jotenkin teollisen makuista ja sisälsi pettymyksekseni aika paljon lisäaineita. Ensi kerralla tavallista tuorejuustoa ja sitruunaa sekä sokeria tai steviaa.

PS: Ostakaa tällä viikolla mansikat pakkaseen, ensi viikolla kuulema hinnat voivat jo olla nousemaan päin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti