torstai 24. marraskuuta 2011

Suklaakakku

Isänpäivänä elämä maistui suklaalta. Ensimmäinen itse tehty suklaakakkuni ikinä. Voisin harkita tätä myös joulun herkuksi, vaikka mustaherukkaliköörillä säväytettynä.

Harmi että kamera unohtui kotiin yllätysyhteisisänpäiväkekkereillä. Onneksi sentään kännykkäkamera tallensi luomukseni. Sanottakoon, että vähempikin suklaa olisi riittänyt (paitsi että meidän päivänsankari oli toista mieltä).



SUKLAA-MUSTAHERUKKAKAKKU

Pohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia


Kostutus
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria


Täyte
1 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
200 g turkkilaista jugurttia
100 g (pakaste) mustaherukoita
100 g (pakaste)mustikoita
1,5 dl vadelma- tai omenahilloa.


Kuorrutus
150 g tummaa taloussuklaata
1 dl vispikermaa
50 g valkoista leivontasuklaata



1. Voitele ja jauhota tasapohjainen kakkuvuoka (2 l).
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
3. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauho ja kaneli toisessa kulhossa. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi kevyesti nostellen.
4. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30–40 min. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku ja jäähdytä.


5. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon sokerit, sitruunamehu, jugurtti ja jäiset marjat.
6. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille.
7. Kostuta kakkulevyt maitoseoksella, kansilevy alapuolelta. Levitä puolet hillosta ja täytteestä pohjalevylle. Täytä samoin toinen väli. Nosta päälle kansilevy. Siirrä kakku viileään tekeytymään.

8. Paloittele tumma suklaa pieneen kattilaan, kaada joukkoon kerma ja sulata liedellä. Kuumenna sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.
9. Kaada suklaakuorrutus heti kakun päälle keskeltä alkaen ja levitä reunoille lastalla. Älä tee liian paksua kerrosta. Anna jäähtyä.

10. Paloittele valkosuklaa pieneen pakastepussiin. Sulata suklaa esim. vesihauteessa. Leikkaa pussin kulma pois ja valuta jäähtyneen kakun pinnalle kauniita valkosuklaaraitoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti