keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Älä tätä testaa kotona: Värjäytymien poistaja

Nyt tulee antimainontaa. Minulla on nimittäin ollut sarjapyykkikatastrofi. Kaikki alkoi siitä kun pesin koneellisen pojan ulkovaatteitta ja tummia sisävaatteita, ja pahaksi onneksi lisäsin mukaan mustat ratsastussäärisuojukset joita en edes käytä enää. Nuo kurjat värjäsivät koko pyykin tumman violetinharmaaksi vaikka niiden piti olla konepestävät. Suurin tappio oli Ticketin ulkohaalari jonka puhdas omenanvihreä muuttui likaiseksi armeijanvihreäksi. VOI ITKU! No, haalarin olen saanut siedettäväksi useassa pesussa ja liotuksessa.

Mutta mutta, tarina on vasta alussa. Tällä viikolla pesin sitten tuossa kovan onnen koneellisessa olleet pienet velourhousut ja läjän lapsen muita tummia ja kirjavia vaatteita. Mukana oli mm. meille juuri rantautuneet Lindexin kaksi ihanaa ruskeaa pöllöbodya ja yksi maisemabody jotka onnistuin metsästämään käytettynä mutta uudenveroisessa kunnossa, sekä muutama kiva mustavalkoraidallinen paita ja body. En voinut kuvitellakaan että kerran värjääntynyt vaate luovuttaisi kaiken värinsä eteenpäin. Näin kuitenkin kävi, ja koko koneellinen meni ihan harmaaksi. VOI ITKU jälleen!

Nyt tulee sitten se antimainontaosuus. Ostin nimittäin Dr. Beckmannin Värjäytymien poistajaa, jonka luvataan soveltuvan myös kirjopyykille. Jopa pakkauksen kuvassa on värillinen paita jossa omien vaatteitteni tapaan on valkoista ja voimakkaita värisävyjä. Sitä siis koneeseen ja toiveikkaana odottamaan...
No, mitä tapahtui? Ylimääräinen harmaa väri valkoisissa kohdissa ei hievahtanutkaan, mutta se sai jostain lisäsäväykseksi punertavaa. Mikä pahinta kaikki vaatteet menettivät radikaalisti värinsä. Mustasta tuli kulahtanutta suklaanruskeaa ja ruskeasta vauvankakakanväristä!!!! Mukana oli myös vaalea keittiöpyyhe jossa oli tavallisia ruokatahroja. Se tuli ihan yhtä likaisena ulos pyykistä. Ja oudoin tulos oli kahdessa T-paidassa jotka menettivät myös muotonsa ja joista toisen printti alkoi halkeilla – niidenkin tahrat kylläkin pysyivät. Siis miten voi pesuaine kutistaa ja vanuttaa vaatetta????

Myönnän että en tehnyt kaikille viidelle ihanalle bodylle erikseen pakkauksen ohjeen mukaista värinpitävyystestiä, mutta luulisi silti että edes jokin niistä olisi kestänyt käsittelyn. Lisäksi olisin kuvitellut noin voimakkaan aineen tehoavan edes alkuperäiseen ongelmaan eli pesuvärjäytymiin. Mutta ei. Olipahan hyödyllinen tuote...

Nyt olen heittänyt tuhoutuneet vaatteet (paitsi ne jotka myös venähtivät) vielä kerran koneeseen mustan värinpalauttajan kanssa. Ainakin märkänä lopputulos näytti yllättävän hauskalta. Raportoin asiasta tähän tuonnempana kunhan vaatteet kuivuvat kunnolla :)

Mutta siis: Unohda Värjäytymien poistaja mikäli sinulla on kirjopyykkiä. Ja ehkä kannattaa unohtaa joka tapauksessa kun ei se poista värjäytymiä, ja on aikamoista myrkkyä, kaiken lisäksi.

3 kommenttia:

 1. No jo on!
  Odotin vielä että ne olisi lopuksi syttyneet vielä tuleen tai jotain vastaavaa!

  VastaaPoista
 2. Oletko tuota haalari koittanut pestä millään? Meillä kävi juuri samoin. Omenanvihreä on nyt hmmm... kauhea sellainen ruohonvihreä, paitsi saumateippauksien kohdalta, jotka loistavat kirkkaina. Ilmeisesti väri tarttui siis sisältä päin. Liottelin sitä pesuaineessa ja lopputuloksena vihertävää vettä ja ehkä jopa pahempi lopputulos.

  VastaaPoista
 3. Meidän puku oli kahdesti yön tahranpoistoaineessa ja sen jälkeen pesuainepesussa koneessa. Tulos oli melko ookoo, mutta vedenpitävyys kärsi hieman.

  VastaaPoista