maanantai 14. heinäkuuta 2014

Terveisiä Kööpenhaminasta, osa 2/3: Tivoli

Edellisessä postauksessa kerroin jo hieman reissustamme Köpikseen. Tässä kuvareportaasia iki-ihanasta Kööpenhaminan Tivolista joka sijaitsee aivan keskusrautatieasemaa vastapäätä. Tunnelmallisin ja kaunein huvipuisto jossa olen koskaan käynyt, vaikka olikin hiukan isompi ja kaupallisemman oloinen kuin etukäteen oletin. Parasta olivat upeat ja runsaat kukkaistutukset sekä vanhat rakennukset jotka veivät eri maanosien tunnelmaan.

Miinuksena esim. kotoiseen Linnanmäkeen verrattuna sanoisin että kaipailimme selkeämpää merkintää sekä karttaan että laitteisiin minkä ikäiselle ja kokoiselle huvittelijalle mikäkin laite soveltuu. Lintsillä on kiitettävästi (ilmaisia) taaperolaitteita, mutta Tivolista pienten härveleitä sai hakea, ja useista oli vaikea päätellä soveltuuko pienille. Meillä kävi jopa pieni onnettomuus: törmäilyautoissa poikkeuksellisesti luki että yli kaksivuotiaille, mutta ei mitään pituusrajoitusta. Harakanpoika sitten löi kasvonsa rattiin laitteessa, ja satutti itsensä aika ikävästi. En itse hoksannut että turvavyö on sen verran väljä että alle metrinen lapsi todella ylettyy kolaroimaan naamansa pahoin, ja laite oli hurjempi kuin sivusta katsoen päättelimme. No, oma oli vikani kun itse olin kaasujalan käyttäjä, mutta aika kurja fiilis jäi. Jouduin myös huomauttamaan laitteen kirjaa lukevalle valvojalle että viitsitkö seurata mitä autoissa tapahtuu kun menemme sinne, kun lapsi on vielä pieni. Ja kyllä, laitteessa oli useita yhtä pieniä tai nuorempia lapsia teinien kanssa ryskäämässä. Mutta summa summarum, ei tullut pahoja traumoja, hampaat säilyivät suussa ja iloinen fiilis jäi päälimmäiseksi mieleen. Iltahämyssä paikka oli huikea.
96-senttisellä Harakanpojalla tässäkin Mini Rodinin French Terry -haalari koko 104/110 cm ja CTH:n lätsä. 105-senttisellä tytöllä Gugguun frillamekko 116 cm ja Lindexin leggarit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti