perjantai 25. tammikuuta 2013

Pikkukokki

Elämä on välillä raskasta ja kiireistä. Pikkumies on usein iltaisin kiukkuinen, pitkästynyt ja kaipaa seuraa, kotityötkin pitäisi tehdä. Ratkaisu: pojalle kauha kauniiseen käteen, ja toinen onkin ihan tohkeissaan kokkailemassa. Äidiltä se toki vaatii hiukka enemmän multitaskingiä, mutta hauskaa meillä on ollut. Olemme tehneet yhdessä jo silakkalaatikkoa, jauhelihapihvejä ja lihapataa. Olen ollut niin huimapää että 2 v. 4 kk pikku-ukko on saanut varovasti jopa paistaa jauhelihaa pannulla. Ei ehkä pitäisi antaa, mutta vaaralliset hommat on tietty niitä parhaita. Munan rikkominen oli aika vauhdikasta, mutta juustoraasteen ripottelu kävi jo niin pieteetillä että piti oikein ihailla. Tästä se keittiökasvatus lähtee :)




ITÄMAINEN LIHAPATA

1 pkt karjalanpaistilihaa tai naudan palapaistia
1/2 l vettä
mustapippuria
chiliä
2 laakerinlehteä
1 tlk kookosmaitoa
currytahnaa tai -jauhetta
inkivääritahnaa
tuoretta korianteria
tuoretta basilikaa
1 paprika
1 pieni kesäkurpitsa
2 sipulia
sormisuolaa
1/2 sitruunan mehu
oliiviöljyä

1. Ruskista lihapalat pannulla öljyssä.
VINKKI! Valurautapata on mainio, sitä voi käyttää liedellä paistamiseen ja sitten uunissa haudutukseen.
2. Paloittele sipuli lohkoiksi ja pyöräytä pannulla.
3. Lisää vesi, puolet kookosmaidosta, suola, pippurit, chili, laakerinlehdet, curry, inkivääri sekä osa korianterista ja basilikasta.
4. Hauduta lihoja n. 150 asteessa 1,5–2 tuntia.
5. Ota pata uunista. Lisää paloitellut kesäkurpitsat, paprikat, sitruunamehu ja loput kookosmaidosta sekä toiset niput korianteria ja basilikaa.
6. Laita pata vielä reiluksi puoleksi tunniksi uuniin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti