maanantai 1. heinäkuuta 2013

Uusi pesä

Pahoittelen hiljaiseloa. Olen remontoinut, asuntoa on remontoitu uudestaan homevaurion vuoksi ja kaikenlaisia muitakin mutkia on ollut matkassa. Olen muuttanut, olen hankkinut myös uuden tietokoneen, nettiyhteyden ja opetellut käyttämään niitä. Olen purkanut muuttolaatikot ja siinä sivussa yrittänyt vähän elääkin. Nyt olemme kesälaitumilla ja asiat ovat aika hyvin, mitä nyt kaikilla vähän sopeutumisvaikeuksia. Mutta päivä kerrallaan mennään ja nautitaan uudesta pesästä.

Olen löytänyt jälleen intohimon omaan tekemiseen ja itse puuhasteluun, ja se kaikki energia on juuri nyt suuntautunut tähän pieneen kotiimme. Kaikki asunnon maalaustyöt tein itse, katot ja seinät. Kilpailutin remppamiehet keittiötä ja lattiaa varten, suunnittelin ja valitsin parissa viikossa kaiken. Itse remontti kesti reilun kuukauden, mutta homeremppa siirsi muuttoa lopulta vielä 1,5 kuukaudella.
Keittiön kanssa oli hirvittävä vääntäminen koska Ikealla ei ole tapana toimittaa jakkaraa isompia tuotteita kerralla oikein. Aika monta kaappia ja ovea puuttui, mutta valmistuihan tämä lopulta, vaikka asentajalla ja minulla meinasi hermo palaa. Tässä ensimmäisiä kuvia rakkaasta kyökistäni. Lisää kuvia varmasti myöhemmin :) Täällä kuva lähtötilanteesta.
Turkoosit tuolit ovat vanhat tutut (kiitos vaan edelleen veikalle), keittiön pöytä löytyi Huuto.netistä ja on 30-luvulta. Harkitsen niiden kaikkien maalaamista valkoiseksi, sillä etenkään pöydän kermanväri ei oikein ole minun juttuni. Vanha ammattikoulun penkki on toinen kahdesta vähän elämää nähneestä kaunottaresta jotka löysin superedullisesti Kumpulan pihakirppikseltä. Toinen penkki on parvekkeella. Kuvaan niitä paremmassa valossa lisää.

Keittiön oikeassa laidassa on integroidut jääkaappi ja pakastin. Siinä paikalla oli ennen oviaukko eteiseen. Eipä huvittanut katsella aamukahvipöydästä eteisen kenkiä, joten laitoin aukon umpeen ja sain metrin lisää tilaa keittiööni.

Taustalevyt ovat alumiinipinnoitettua massalevyä, niitä löytyi tilaamalla K-Raudasta. Helppohoitoisin välitilan materiaali jonka tiedän! Peräseinän yläosassa on Decoksen Rivedil Sinfonia -pinnoitetta joka levitetään lastalla laastimaisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Siinä on pieni metallinkiilto. Tätä löytyy eri sävyisenä muualtakin asunnosta. Lamppu on HK-Livingin. Liesituuletin on kotimainen Savo. Merkki oli ainoa jolta löysin sellaisen mallin joka toimii asunnon katolla olevalla huippuimurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti