keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

HAALARIVERTAILUA: Tretornin kurahaalari fleecevuorilla

Olen metsästänyt oikeastaan viime keväästä saakka kurahaalaria jossa olisi vähintäänkin alaosa kumia ja sisällä fleecevuori. En halua pakata lasta toppapuku + kurikset -yhdistelmään koska pelkässä toppapuvussa liikkuminenkin tuntuu olevan epämieluisaa ja hankalaa. Tiedän että tällaisia kumisia kokohaalareita valmistaa vain muutama merkki. Lassien puvut ovat edullisia mutta isommat koot loppuivat kaupoista jo ajat sitten. CeLaVi-merkillä olisi ollut ihana norsuhaalari, mutta se on ihan mahdottoman pientä mitoitusta ja isommat koot siitäkin loppu. Voi olla että näitä haalareita on kevään mittaan tulossa, mutta kun tarve on juuri nyt.

Huomasin että nyt oli tullut lisää kokoja tästä Ellos Kids -haalarista. Erittäin varteenotettava vaihtoehto.


Ehdin kuitenkin jo hankkia Tretornin puvun, jota myydään ainakin Elloksella. Tänään ihanan ompunvihreä haalari pääsi käyttöön, ja hyvältä vaikutti. (Harmi että talvivalossa tuli kännykällä vähän oudon värisiä kuvia).
Plussaa
Puvun saa säädettyä kivan kapeaksi, iloitsen erinomaisesta vyötärökiristyksestä. Kaulus on hyvän mallinen korkea ja suojaava. Materiaali on pehmeää ja silminnähden miellyttävää. Lapsi pystyi liikkumaan hyvin vaikka alla oli villapuku. Tuulessa tai pakkasessa tällä ei tietenkään tarkene, mutta maaliskuisella aurinkosäällä muutaman asteen plussalla riitti oikein hyvin, ja lätäkköuimari pysyi kuivana.

Miinusta
Tuohon hintaan (99 e) punttien kumpparit saisivat olla kestävämpää matskua kuin tavallista kuminauhaa. Toinen ISO miinus tulee hupun mallista joka on ihan susi. Se on aivan liian pitkä eikä pysy päässä mitenkään. Mitään kiristysmahdollisuutta ei ole, joten joudun varmaan askartelemaan itse jotain. Sapiskaa kaavoittajalle!

Mitoituksesta 
Tämä ei kyllä ole ideaali pitkäselkäiselle ja lyhytraajaiselle lapselleni. Hän on nyt noin 88 cm pitkä 2,5 vuotias ja jouduin silti ottamaan jo koon 104 cm. Punteissa ja etenkin hihoissa on turhankin paljon varaa, niska–selkämitassa puolestaan ei paljoa enempää kuin koko kauden käytössä olleessa toppahaalarissa joka on kokoa 92 cm.

MITTOJA 104 cm
Niska–haara: 56 cm
Hiha kaulasaumasta: 47 cm
Haara–lahje 36 cm
Lantion ympärys 74 cm


Vertailun vuoksi:

Molo Kids Polaris -toppahaalari 92 cm:
Niska–haara: 53 cm
Hiha: 39 cm
Haara–lahje 33 cm
Lantion ympärys 68 cm

Ticket to Heaven baggie -toppahaalari 92 cm
Niska–haara: 53 cm
Hiha: 44 cm
Haara–lahje 40 cm
Lantion ympärys 71 cmLaitetaanpa nyt nämä syksyiset kuvat joissa esiintyvät siis tuo Molo Kids Polaris sekä 92 cm Ticket to heavenin toppapuku. Oli tarkoitus syksyllä kirjoittaa enemmänkin toppahaalareista koska meillä kävi kääntymässä aika monta yksilöä ennen kuin löysin käytettynä tuon ihanan Grasshopper-vihreän. Molo Kids haalareiden mitoitus on ollut meillä täydellinen, ja aijon pysyä merkkiuskollisena jatkossakin. Ticketin puku on tuntunut pojalleni liian leveältä, mutta siinä puolestaan on kokeilemistani ylivoimaisesti kestävin kangas joka kiiltää kauniisti. Nämä ominaisuudet kun saisi yhdistettyä niin täydellinen talvipuku olisi keksitty!

Toivottavasti tästä kirjoituksesta on jollekin iloa ensi syksynä kun toppahuuma taas alkaa. Nyt onkin jo välikausihaalareiden metsästys täysillä käynnissä. Meillä on jemmassa samanlainen Musta Molo Kids kuin viime vuonna.

Ps. Lasten pipot Polarn O. pyret. Harakanpojan mustan tupsulakin sain ostettua Facebook-kirpparilta kauhean virtuaalipainin tuloksena. Lisäsin siihen itse kiinnitysnauhan. Sarjassamme must have -hullutuksia, hih.

2 kommenttia:

  1. Kommentoin vanhaa postausta mutta oletko jo kaupannut eteenpäin tuon mustan tupsupipon? :)

    VastaaPoista