maanantai 5. joulukuuta 2011

Siivousvinkkejä: lattia puhtaaksi myrkyittä

Nyt leikin kunnon marttaa ja jaan joulusiivoustohinoiden keskeltä pari oivallustani liittyen lattian putsaukseen ilman turhia kemikaaleja.

Ensinnäkin kerrottakoon että meillä on laminaattilattia, eli kova ja kestävä materiaali jonka pesuun ei kannata käyttää kovin voimakkaita pesuaineita eikä runsasta vettä. Sitten meillä on Harakanpoika 1 v. 3 kk jonka ruokailu on aika viskelypainotteista ja jonka ulkoilukamppeiden mukana kulkeutuu kilottain hiekkaa sisään. Kotona möyritään kaiket päivät pöllyttämässä tekstiilejä, eli huonepölyä tulee myös rutkasti.

Paras täsmäaseeni sekä irtohiekkaa, -hiuksia että märkiä ruokakökkäreitä ajatellen on Sinituotteen lakaisin/kuivain. Käytän lastaa monta kertaa päivässä. Vehje toimii yhtä näppärästi kuin tavallinen rikkaharja mutta on tuhat kertaa tehokkaampi, pöly ei jää pyörimään eikä nouse huoneilmaan, ja joukkoon eksyneet mandariininpalat menevät samalla vetäisyllä. Lastan voi helposti huuhtaista puhtaaksi. Useimmiten lanaan hiekat kasaksi jonka saan nopsasti imaistua pois rikkaimurilla. Jopa lapsi on ihastunut lastaan ja matkii äidin muuveja kun silmä välttää.

Valmistajan infoa:
Lakaisuharjan tavoin käytettävällä lakaisin/kuivaimella saa puhdistettua lattioilta kätevästi niin kuivat roskat kuin nesteetkin. Lumi- ja kurajälkien, lasinsirpaleiden sekä hiekan ja villakoirien siivoaminen onnistuu välinettä vaihtamatta. Lisäksi sitä voidaan käyttää pintojen kuivaamiseen kosteissa tiloissa.

Nivelen ansiosta siivous sujuu lakaisin/kuivaimella kevyesti matalien huonekalujen alta, ja nurkkienkin siivous on vaivatonta. Kostutetulla kuivainosalla saa pölyt ja eläinten karvat siististi irti matoista.

Lastan hoito:
  • huuhdellaan juoksevan veden alla
  • säilytetään kuivumassa ripustimessa, irti lattiasta
  • Lakaisin/kuivaimeen on saatavana vaihtoterä.


No entäs sitten kuivuneet pöperöt lattioilla ja vähän muuallakin? Suihkutan vettä tai mietoa käsitiskiaineliuosta, annan liota hetkisen ja kaivan takataskusta täsmäaseen numero 2: vanhan muovikortin.


Kortti on hellä, sillä saa rapsutettua niin keittiön likaantuneet kaakelit, keraamisen lieden, kattilanpohjan kuin sen laminaattilattian aiheuttamatta naarmuja. Muovikortin pitäisi kuulua jokaisen siivouskomeron vakiovarusteisiin.

Tällaista tällä kertaa. Kunhan kerkiän voisin esitellä muutamia ekologisia siivousaineita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti