lauantai 12. maaliskuuta 2011

Spelttisämpylät

Olen ihastunut vastajauhettuun speltiin. Spelttimannaryyneistä keitän lapselle maistuvamman ja ravintorikkaammaan puuron kuin kaupan vauvapuuroista. Tänään leivoin tuliaisiksi ystävän äidille spelttisämpylöitä kalasopan seuraksi. Lisäsin taikinaan auringonkukan siemeniä ja seesaminsiemeniä.




SPELTTISÄMPYLÄT
n. 12 kpl, à 100 g, 200 kcal / kpl

5 dl vettä
10 dl luomu spelttijauhoa
3 dl luomu spelttirouhetta
0,5 dl luomu auringonkukansiemeniä
0,5 dl luomu sesaminsiemeniä
1 pss kuivahiivaa


Sekoita hiiva ja siemenet jauhoihin. Lisää jauhoseos pikkuhiljaa sekoitellen n. 42°C lämpöiseen veteen. Vaivaa taikina hyvin. Anna kohota 30 minuuttia. Pyöritä kostein käsin varovasti sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä 15 minuuttia leivinliinan alla.




Speltissä on reilusti enemmän proteiineja kuin tavallisessa vehnässä, ja se on muutenkin ravintorikkaampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti