torstai 27. joulukuuta 2012

Uuden vuoden jäädykejälkkäri

Meillä jouluherkuttelun päättää aina tämä ihanan raikas puolukkajäädyke, jonka reseptin jaoinkin viime joulun alla. Nyt saatan laittaa sitä myös uuden vuoden kunniaksi.




PUOLUKKAJÄÄDYKE
(Valmistetaan vähintään 5 h ennen tarjoilua) 

2 munaa 
1,5 dl sokeria 
2 dl kuohukermaa 
3 tl vaniljasokeria 
4 dl pakastepuolukoita 
4 dl maitorahkaa 

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kipossa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kermavaahto.
2. Soseuta puolukat ja sekoita ne joukkoon.
3. Lisää maitorahka
4. Kastele jäädyke- tai kuivakakkuvuoka kylmällä vedellä ja kaada seos vuokaan.
5. Peitä vuoka ja laita pakkaseen vähintään 5 tunniksi.

Huom! Jos jäädyke on pidempään pakkasessa, ota se pehmemään vähintään tunti  ennen tarjoilua.

Karppiversio: Jätä sokeri pois ja lisää joukkoon hieman steviaa sekä kohmeisina pilkottuja pakastevadelmia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti