PUOLUKKAJÄÄDYKE
(Valmistetaan vähintään 5 h ennen tarjoilua)
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria
4 dl pakastepuolukoita
4 dl maitorahkaa
1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kipossa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kermavaahto.
2. Soseuta puolukat ja sekoita ne joukkoon.
3. Lisää maitorahka
4. Kastele jäädyke- tai kuivakakkuvuoka kylmällä vedellä ja kaada seos vuokaan.
5. Peitä vuoka ja laita pakkaseen vähintään 5 tunniksi.
4. Kastele jäädyke- tai kuivakakkuvuoka kylmällä vedellä ja kaada seos vuokaan.
5. Peitä vuoka ja laita pakkaseen vähintään 5 tunniksi.
Huom! Jos jäädyke on pidempään pakkasessa, ota se pehmemään vähintään tunti ennen tarjoilua.
Karppiversio: Jätä sokeri pois ja lisää joukkoon hieman steviaa sekä kohmeisina pilkottuja pakastevadelmia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti