Nyt seuraa resepti ilman valokuvaa. Tunnustan että suhtaudun silakkaan varsin epäluuloisesti enkä älynnyt kuvata sapuskaa ennenkuin se katosi parempiin suihin. Kalatiskillä tulimme kuitenkin täysin silakkanoviiseina ostaneeksi puoli kiloa noita hopeakylkisiä suomukkaita fileinä – ehkäpä niiden kilohinnan vuoksi. Ja niin vaan kävi että joudun perumaan kaikki nenännyrpistykset jotka tein etukäteen. Tästä tuli herkkua!
VAALEANPUNAISET SILAKKARULLAT
500 g silakkafileitä
2 tl suolaa
Täyte
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tomaattimurskaa
100 g turkkilaista jogurttia
1 tl mustapippuria
(2 rkl ruohosipulisilppua)
1. Levitä silakkafileet lautaselle nahkapuoli alaspäin ja ripottele niille tasaisesti suolaa.
2. Voitele matala uunivuoka. Esimerkiksi tavallinen pyöreä piirakkavuoka on juuri jopiva puolelle kilolle silakkafileitä.
3. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.
4. Laita yksitellen n. 1 rkl täytettä kunkin silakkafileen päälle ja kääri rullaksi. Nosta rullat tiiviisti uunivuokaan. Lusikoi loput täytteet filerullien päälle.
5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Tämän reseptin idea tuli oikeastaan rakkaalta siipaltani Herra Harakalta
joka tekee yleensä ihan muita kotihommia kuin kokkailee. Pisteet siis hänelle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti