Kesällä meillä oli illanistujaiset, joista jäi muutama ihana resepti jaettavaksi. Tässäpä kaksi herkullista lisäkeideaa jotka sopivat myös vaikka tuleviin uudenvuoden juhliin!
BASILIKATOMAATIT
6 luomutomaattia
nippu tuoretta basilikaa
ruohosipulisilppua
3 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
3 tl sormisuolaa
2 tl mustapippuria
Leikkaa tomaatit siivuiksi ja lado laakealle lautaselle. Ripottele pinnalle tuoreet basilikanlehdet, ruohosipulisilppu, suola ja pippuri. Lisää öljy ja etikka. Jos mahdollista anna maustua viileässä 1 tunti ennen tarjoilua.
BATAATTIA JA KURPITSANSIEMENIÄ
1 iso bataatti
4 rkl luomukurpitsansiemeniä
2 rkl luomuhunajaa
öljyä
sormisuolaa
mustapippuria
Kypsennä kuoritut ja viipaloidut bataatit höyryttämällä n. 30 min. Paahda kurpitsansiemenet kuivassa kasarissa. Lisää kasariin öljy, hunaja, suola ja mustapippuri ja kuumenna vielä hetki.
Lado bataatit lautaselle ja kaada kurpitsansiemenkastike päälle. Nauti lisäkkeenä esim. grillatun lihan, kalan tai kasvisten kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti