Oman pihan raparperista olen keitellyt sokerin kera valmista sosetta pakkaseen piirakoita varten. Tulee kesä mieleen! Laitoin jugurttia tämän piirakan taikinaan.
MANSIKKA-RAPARPERIPIIRAKKA
Pohja
3 dl luomuvehnäjauhoja
125 g voita
1,5 dl sokeria
1 dl luonnonjugurttia
1 luomukananmuna
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte
raparperisosetta (sokeroitua)
mansikoita
kanelia
sokeria
Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Nypi sekaan voi. Lisää kananmuna. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Ripottele pohjan päälle reilusti kanelia. Lisää mansikanpalat ja vasta niiden päälle raparperisose jotta mansikat eivät pala pinnalta uunissa. Lisää sokeria maun mukaan ja riippuen kuinka paljon raparperisoseessa on sokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti