Teen makaroniruokia aika harvoin, mutta täysjyväpasta maistuu meilläkin. En ole enää pariin vuoteen ollut kasvissyöjä, joten metsästän kylmä-altaasta luomulihaa, ja rakastan tomaattipohjaisia juttuja. Tämä on tällaista perus arkiruokaa.
Pahoittelen kuvan laatua, piti näpsäistä puoliksi kaiveltua pataa kun ahmattina söin oman annokseni ennenkuin muistin tämän.
CANNELONI
400 g luomujauhelihaa tai liotettua soijarouhetta
5 dl täysjyväpastaa
400 g luomutomaattimurskaa
1 pieni purkki vihreitä kivettömiä oliiveja, esim. sitruunatäytteellä
4 pientä sipulia
nippu ruohosipulia
tuoretta basilikaa
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
3–5 rkl luomusoijakastiketta
Pinnalle
reilusti juustoraastetta
Keitä makaronit melkein kypsiksi. Pilko sipulit, ruskista jauhelihan kanssa. Sekoita kaikki ainekset pataan ja raasta pinnalle juustoa. Paista 250°C:ssa kannen alla kunnes juusto on kullanruskeaa, n. 45 minuuttia uunista riippuen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti