Tykkään keittokirjoista, ja minulla onkin niitä vino pino. Ajattelin esitellä niistä mieleisimmät ikäänkuin sarjana.
Lupasin aijemmassa postauksessa kertoa vauvanruokareseptejä. Päivi Enarvin ja Jaana Koskenniemen Kotiruokaa vauvalle -kirjassa on minusta sympaattinen, maanläheinen ja informatiivinen ote ja kaunis typografia. Kuvia kirjassa ei ole. Ohjeissa käytetään kivasti yrttejä ja niissä on muutenkin sopivasti vaihtelua. Kirjassa on myös hyvä taulukko josta voi tarkistaa mitä kiinteää ruokaa minkäkin ikäiselle voi antaa.
Hyvä sauvasekoitin on tärkeä työkalu soseruokien valmistamisessa. Meidän ipana ainakin närkästyy jos ruuassa on kokkareita. Olen mieltynyt uuteen Bamixin jämäkkään huristimeemme.
KASVISSOSE
200 g porkkanaa
200 g perunaa
200 g kukkakaalia
3 dl vettä
1 dl pakastemaissia ja -herneitä
1 tl hienonnettua persiljaa
VIHREÄ SALAATTI
100 g tuoretta kurkkua
1 avokado
Vinkki:
Avokado tummuu helposti. Sen voit estää joko lisäämällä tilkan sitruunamehua tai säilyttämällä avokadon kiveä soseessa.
Kasvissoseen kasvikset keitellään, ja salaattiin raastetaan raakaa kurkkua ja kaavitaan avokadon liha lusikalla ennen soseutusta.
Ja Piaf tietysti kehottaa ostamaan kasvikset mahdollisimman paljon luomuna. Erityisesti röpelöpintaiset kasvikset kuten kukka- ja parsakaali kannattaa hankkia luomuhyllyltä, koska mahdolliset torjunta-ainejäämät jäävät helposti vihanneksen poimuihin lymyämään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti