maanantai 31. maaliskuuta 2014

Blogin oma alekoodi


Kevät on saapunut pikku puotiini Harakanpesä Shopiin. Rekit ovat täynnä mm. Gugguun ihania uutuuksia, Papua löytyy kivasti ja lisää on tulossa, Vieton upeat aikuistenvaatteet ja niiden mahtavat matskut houkuttavat hypistelemään, tuoretta second handia piisaa...

Olen satsannut laatuun keväthankinnoissa, nämä lastenvaatteet eivät kulahda, ja näitä aikuistenvaatteita voi pitää lähes tilaisuudessa kuin tilaisuudessa. Moni on varmaan himoinnut jotain, mutta ihan ei ole raskinut.

Nyt tarjoan ikioman alekoodin blogini lukijoille tämän viikon loppuun kaikista yli 100 euron ostoksista. Koodilla BLOGI ALE -15 %, koskee siis kaikkia tuotteita.

Gugguu

Gugguu

Gugguu

Papu

Papu

Maaria Design

Vietto



Vietto


Ja paljon muuta...

Poppopoo

Ei ollut taas helppo kuvata tätä väkkärää, mutta second handina ostettu Popupshopin jumpsuit oli pakko ikuistaa ennenkuin se(kin) jää vallan pieneksi. Ihana lökäpöksyalaosa jossa huippukapeat puntit, mainio slimmi malli. Ja on jälleen sarjassamme lukuisista pesuista huolimatta sysimusta ja nukaton tapaus, luomuna tietenkin. Tämän ainukaisen vaatekappaleemme perusteella ainakin suosittelen merkkiä!

Pahoittelen surkeaa kuvanlaatua, ei taaskaan tullut järkkäri mukaan.






sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Uneen


Hyvää sunnuntaita! Ihana aurinko! Tänään olikin kelloja siirretty, arvatkaa muistinko...? Tässä tulee pikainen vinkki niille joilla unen saanti tuottaa hankaluuksia.

Ipana oli koliikkivauva neljä ensimmäistä kuukauttaan. Vauvana nukuttiin huutamissession jälkeen hyvin, mutta lähellä vuoden ikää alkoivat yöheräilyt, pahimmillaan puolentoista tunnin välein kun äiti oli jo työläinen. Edelleenkään illalla ja nyt valon saavuttua päiväunillakaan ei nukkumatti meinaa tulla kylään. Olen ottanut uudelleen käyttöön konstin jonka vyöhyketerapeutti neuvoi huutavan vauvan rauhoittamiseen: korvalehtien akupainannan. Poika pyytää itse korvahierontaa. Äskenkin tämä väitti että ei saa unta, ja hyytyikin sitten kymmenessä minuutissa.

Näin se menee: korvanlehdet käydään alhaalta ylös läpi napakoin painalluksin moneen kertaan. Jokaista kohtaa nipistetään pitkään. Helppoa, ja ainakin meillä toimivaa, ja oi niin mukavaa.

Toinen mukava on varpaiden ja jalkapohjien hierominen samoilla napakoilla mutta rauhallisilla otteilla. Kantapään vieressä jalan sisäsyrjällä on meillä kaikilla pieni kuoppa, akupiste jonka pitäisi olla rauhoittava kohta. Pään pisteet ovat varpaissa. Isot ja pienet jalat tykkäävät vyöhyketerapiasta.

Ja nyt lattian pesuun, niin kauan kun tuo vilpertti uinuu :)

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kevättä rinnassa

Käytiin Pikku-Huopalahden rannassa ulkoilemassa, ja lopuksi maistui nepalilainen vakkaripaikassamme Ruskeasuolla. Rantavesi oli täynnä muoviroskaa ja kuvassa vilahtava työmies Jukka ("Hei mikä sun nimi on?!") onki meille kivan kirkkaankeltaisen lapion. Vaikka allergiat vaivaavat, pieni mies oli ihan onnessaan kuivasta hiekasta, ja kiljui "Juhuu, kevään riemua!!!"












PoPin hirvitoppatakki löytyi Vekarakirppikseltä, Molo Kidsin luottohousut Facebook-kirpparilta, samoin PoPin pipo. Kengät ovat juurikin Pikku-Huopalahden kirpputori Tamineesta ja ne kuulema ovat moottoripyöräkengät.

Kukas myisi meille 104 tai 110 senttiset samanlaiset ulkohousut? Näissä nilkat vilkkuu jo.

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Elokuvissa

Pienen miehen 3,5 vee ihka ensimmäinen leffareissu! Olipahan jänskää. Elokuva oli kotimainen Risto Räppääjä. Olin todella yllättynyt että poika jaksoi katsoa 1 h 20 min kestävän elokuvan ihan hienosti pitkän ja vaiherikkaan päivän päätteeksi. Itse aloin jossain kohtaa jo kiemurrella. Vaikka elokuva oli visuaalisesti upea ja näyttelijätkin taitavia, käsikirjoitus ei ollut ihan täysosuma, hiukan liikaa turhapuromaista ja turhan monimutkaista roolivaatekohellusta. Pojan arvio leffan jälkeen oli aika saman suuntainen kuin omani: "Ihan ookoo." Ipanalla taisi mennä ekat minuutit sopeutuessa siihen että leffa olikin näytelty eikä piirretty, mutta sitten Räppääjän värikäs ja pittoreskissa miljöössä kuvattu maailma alkoi upota, ja yllättävän hyvin juonikin tuntui menevän näin pienelle jakeluun kun vähän avitti.

Saatiin muuten maanantai-iltana klo 16.40 isossa salissa yksityisnäytös, mikä vähän yllätti.

Tossa on Risto ja tossa on Nelli!

Nyt jänskättää...

"Eiks tänne tuu ketään muuta?" Pillimehu tanassa.

Iloinen leffanjälkeistunnelma


Pakko muuten sanoa ihan off the topic että tuo Villervallan paita on ihan uskomaton, näyttää miljoonan pesun jälkeen uudelta ja on vieläkin ihan sysimusta! Ja syksyiset tennarit kun sai vetää jalkaan niin johan oli juhlava fiilis! Kevät!

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Väriomaisuutta

 

Olen ennenkin kirjoittanut tytöistä ja pojista, sukupuolirooleista ja niiden ahtaudesta tai väljyydestä.

Eilen eräällä Facebookin kirpputorilla tämä teepaita kirvoitti melkein 170 kommentin verran pohdintaa siitä ovatko tietyt värit omistettu vain tytöille tai pojille. Keskustelun aloittaja kysyi "Pukisitteko tämän pojallenne?"

Omaan silmääni juuri tämä väriyhdistelmä on vain turhan imelä (ainakin kuvassa) joten se ei ehkä päätyisi kaappiimme, olipa meillä sitten tyttöjä tai poikia. Mutta keskustelua oli kiinnostava seurata. Useimmat kommentoijat olivat sitä mieltä, että ilman muuta nämä sävyt piristäisivät lapsen garderoobia sukupuolesta riippumatta, mutta joukossa oli kyllä niitäkin, joiden mielestä värit vievät ajatuksia liikaa tyttöyteen.

Olen kovasti pohtinut näitä väriasioita, ja ylipäätään pukeutumiseen ja koko ympäröivään maailmaan liittyviä sukupuolikoodituksia. Kolmivuotissynttäreillään Harakanpoika ei olisi halunnut valkoisia ilmapalloja, koska oli päättänyt että ne ovat "tyttöjen väri". Piti olla pelkkiä mustia. No tähän en taipunut, synttäreiden väritys oli mustavalkoinen ja lepakoilla ja hämähäkeillä teemoitettu, hurjimussynttäreitä kun oli tilattu.

Nyt 3,5 vuotias poikanen ilmoitti vähän yllättäen että hänen lempivärinsä on violetti, ja vahvana kakkosena kirkas pinkki ja musta. Kaupassa kun piti valita entisistä vaatteista tutun omenanvihreän ja shokkipinkin välillä leggingseissä, valinta osui pinkkiin. No saamansa pitää.

Poika kasvattaa samanlaista pitkää tukkaa kuin isällä, ja halusi silmille tulevan otsatukan aisoihin pinnillä. No eiköhän päiväkodissa ensimmäiseksi joku kysynyt että miksi pojalla on pinni päässä. Poika vastasi napakasti että "Kyllä rokkareilla voi olla pinni." Keskustelu päättyi siihen. Seuraavaksi poika marssi päiväkotikaverin luo, joka oli edellispäivänä torjunut mahdollisuuden keijuleikkiin, koska "keijut eivät voi olla poikia." Keskustelimme illalla keijukuninkaista ja siitä onko keijuillakin isit, ja poika halusi heti selventää asian kaverilleen.

Sama ipana uhkuu testosteronia, ihailee kasvavia lihaksiaan ja odottaa innolla parran kasvamista. Äiti ei kuulema saa jumpata koska äidin kuuluu olla pieni, hän ja isi ovat vahvoja.

Edelleen hämmästelen kauppojen leluosastolla vahvimmin silmille hyökkäävää sukupuolikooditusta. Poika tarttui kaupassa pinkkiin legosettiin epäilyksettä ja halusi sen koska se oli ihana. Toisissa paketeissa miekat viuhuivat ja kotkalla olivat makeat taistelukynnet, kotkasetti olisi sekin kelvannut.

Meillä poika tykkää hurjimusleikeistä ja leikkii kaikkia mahdollisia eläimiä jotka ovat isoja, painavia ja terävähampaisia. Silti nallelle annettiin nimi Söpö ja joka ilta valitaan kylpy- ja unikaverit joita hoivataan rakkaudella, ja lasten videoista paras on se jossa pussataan paljon ja kaikki hahmot ovat "ihanan söpöjä".

Olen saanut muistutuksen että lapset eivät todellakaan ole joko-tai, vaan kaikenlaiset roolit, leikit ja värit sekoittuvat iloiseksi kokonaisuudeksi - kunnes me aikuiset tartutamme sanattomilla tai sanallisilla koodauksilla roolit joissa vain tytöille on tarjolla nukenhoitovälineitä pinkillä glitterillä, ja poikien kuuluu olla kiinnostuneita ihan toisenlaisesta maailmasta. Onneksi lapset vastustavat näitä valmiiksi annettuja määreitä luonnostaan, mutta tietyssä iässä tiukka lokerointi iskee päälle ja sukupuoliroolit ovat konservatiivisimmillaan.

Olen onnellinen että meillä lapsi on saanut ainakin mallin jossa isi on vuoden kotona hoitamassa taaperoa, pyllyn pyyhkijänä hän on jopa suositumpi kuin äiti. Ehkä tässä kasvaa nyt sukupolvi jolla on enemmän "voi" kuin "ei voi" -asenteita omaa ja toisten olemassaoloa kohtaan. Miehisyys ja naiseus on kuitenkin monimutoinen asia.

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Vietto Harakanpesä Shopissa

Olen elänyt muutamassa mekossa koko talvikauden, ja ne ovat ihanan Minnan Vietto-merkin tuotteita. Nyt olen jokin aika sitten ilokseni saanut Viettoja myös puotiini Harakanpesä Shopiin Helsingin Eerikinkadulle ja verkkokauppaan. Voi että olen ylpeä näistä!

Pehmeää luomupuuvilla, ihanaa bambua, laadukasta merinovillaa, kekseliäitä ja muunneltavia leikkauksia. Helsingissä suunniteltu ja ommeltu, ekologisista materiaaleista rakkaudella valmistettu.

Suosittelen lämpimästi <3

Ps. Minä olen muuten ainoa joka myy näitä myös kotikutsuilla pääkaupunkiseudulla. Emäntä saapi alennusta kun kutsuu vieraansa paikalle.













torstai 13. maaliskuuta 2014

Kaupunkielvistelyä

Hei taas pitkästä aikaa. Puodilla on ollut kiireitä, ja kamera kulkee harvoin mukana. Omaa silmää ilahdutti kuitenkin tämä ipanan kevättalvinen kaupunkilook ja asenne jolla mentiin, joten laitan nämä kännykkäräpsyt parempien puutteessa. Herralla on oma catwalk-juttu tässä menossa - ja hämähäkki eli Hämppy tietysti mukana :)





Takki Molo Kids second hand (sisävuori kirpunvihreä ja makee prätkärintti selässä), Pipo Paipou, pillifarkut H&M Detroit Denim, kengät Viking Goretex second hand, hämähäkki kirppikseltä, asenne omasta takaa.

PS. Rotsi tulee ennen pitkää myyntiin, joten olkaas kuulolla ;) (Farkut myyty tänä aamuna).